Casa de la Ermita en Hacienda de La Carche is een familiebedrijf met een langdurige relatie met de landbouw. De wijnmakerij en zijn wijngaarden bevinden zich in El Carche, een beschermd regionaal park en een prachtige bergketen met een van de hoogste toppen in de regio Murcia.

De eeuwenoude olijfboom die aan de poorten van Casa de la Ermita staat, is het symbool van de wijnmakerij en de bron van inspiratie die de landbouwtraditie combineert met de nieuwste technologie waarmee de familie Jumilla-wijnen van top kwaliteit maakt door tijdens het hele productieproces zorgvuldig te werk te gaan.

Hoewel Monastrell de populairste variëteit in het gebied is, zijn ze bij Casa de la Ermita erin geslaagd zich aan te passen aan andere variëteiten uit verschillende delen van de wereld, zoals Petit Verdot, Merlot, Syrah of Cabernet Sauvignon.

Casa de la Ermita is het eerste officieel erkende biologische wijnbedrijf in Jumilla. Er wordt namelijk op geheel natuurlijke wijze wijn gemaakt, dus zonder gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen en bemesting.

Het belangrijkste druivenras voor Casa de la Ermita – net als voor de hele regio trouwens – is onbetwist de monastrell. Daar worden niet alleen fruitige jonge wijnen van gemaakt maar ook prachtige crianzas en rijpe dulces. De wijnen voor houtrijping komen uit in één van de ruim 4200 eiken vaten in de kelder.

Stacks Image 60
Stacks Image 70
Stacks Image 87
Stacks Image 75
(Click to enlarge)
29150 WEATHER

Cookies we use are just there for basic web reading functionality. We do not use analytic or tracking cookies. We do not collect any user information and/or share user information to third parties.